Politika uporabe piškotkov
Datum začetka veljavnosti:25.5.2018

UVOD
BOLTON ADRIATIC d.o.o., Polje 12, 5290 Šempeter pri Gorici, (v nadaljevanju imenovana tudi: »družba« ali »mi« ali »upravljalec«), vas želi s tem dokumentom obvestiti o piškotkih, ki jih uporabljamo na tem spletnem mestu.

Družba BOLTON ADRIATIC d.o.o., je bila ustanovljena s strani Bolton Group s.r.l. Seznam družb, ki so del grupacije Bolton Group s.r.l., najdete na povezavi: www.boltongroup.net.

 1. KAJ SO PIŠKOTKI?

  Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletna stran shrani na vaš računalnik ali mobilno napravo. Njihove naloge so različne, na primer omogočajo delovanje spletnega mesta, omogočajo boljše in učinkovitejše delovanje spletnega mesta, itd.. Slednje je mogoče, ker lahko spletno mesto te datoteke bere in zapisuje ter jim omogoča, da si zapomnijo pomembne informacije, zaradi katerih bo vaša uporaba spletne strani postala preprostejša (na primer, zapomnijo si vaše preference).

 2. KATERE PIŠKOTKE UPORABLJAMO?

  Spodaj so navedene različne vrste piškotkov, ki jih na tem spletnem mestu uporabljamo

  Obvezni piškotki (tako imenovani tehnični piškotki).. Ti piškotki so za spletno mesto obvezni, saj vam omogočajo, da se po njemu premikate in uporabljate možnosti, ki jih ponuja. Brez teh obveznih piškotkov vam ne bi mogli nuditi določenih storitev ali možnosti in spletno mesto ne bi delovalo tako tekoče, kot bi si želeli.

  Izvedbeni piškotki. Izvedbeni piškotki, včasih poimenovani tudi analitični piškotki, zbirajo informacije o vaši uporabi tega spletnega mesta in nam omogočajo izboljšati način njenega delovanja. Izvedbeni piškotki na primer pokažejo, katere so najpogosteje obiskane strani tega spletnega mesta, omogočajo nam prepoznavati splošne vzorce pri uporabi tega spletnega mesta, pomagajo nam beležiti težave, ki jih imate s spletnim mestom, in nam povedo, ali je naše oglaševanje učinkovito ali ne.

  Funkcionalni piškotki. V nekaterih okoliščinah bomo lahko uporabili funkcionalne piškotke. Funkcionalni piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti na našem spletnem mestu, in zagotavljajo izboljšane in bolj osebno naravnane možnosti. Tako na primer spletna stran ponudi prilagojeno vsebino določenih spletnih strani, zapomni si, če ste želeli sodelovati pri določeni promociji, in storitve, ki ste jih zahtevali, kot je ogled video posnetkov ali komentiranje na blogu. Vse te možnosti pripomorejo k izboljševanju vašega obiska na spletnem mestu.

  Lastni piškotki. V nekaterih okoliščinah bomo uporabili lastne piškotke. Ti piškotki omogočajo zagotavljanje izboljšanje uporabniške izkušnje, ki kar najbolje ustreza izbiram in preferencam, za katere se odločite med obiskom našega spletnega mesta. Vse te možnosti omogočajo stalno izboljševanje vaše izkušnje pri brskanju po spletnem mestu, tudi tako, da vam pokažejo proizvode ali storitve, za katere se morda zanimate.

  Drugi piškotki. Drugi piškotki so tisti piškotki, ki jih na našem spletnem mestu namestijo naši zanesljivi poslovni partnerji. Ti piškotki nam omogočijo, da vam našo komercialno ponudbo ponudimo tudi na drugih, partnerskih spletnih mestih. Informacij takšnih drugih piškotkov ne obvladujemo in nimamo dostopa do takšnih podatkov. Te podatke popolnoma obvladujejo tretje družbe, kakor je opisano v ustreznih politikah.

  Na ustreznih spletnih mestih tretjih družb lahko takšne piškotke izključite (pojdite na naslednji odstavek, da se seznanite z možnostmi onemogočanja piškotkov).

 3. KAKO LAHKO UPRAVLJAM PIŠKOTKE?

  Uporabnik spletnega mesta lahko piškotke kadarkoli sprejme ali jih zavrne. Če uporabnik ne želi sprejemati piškotkov, mora nastaviti svoj brskalnik tako, da izbriše vse piškotke s trdega diska računalnika, jih blokira ali prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani na disk. Za več informacij o piškotkih lahko obiščete: www.youronlinechoices.com.

 4. POSODOBITVE POLITIKE UPORABE PIŠKOTKOV

  Ta politika uporabe piškotkov stopi v veljavo z dnem, določenim v uvodu. Družba lahko spremeni in/ali dopolni to Politiko kadarkoli, na kakršenkoli način in ne glede na razlog brez predhodnega obvestila, in ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnekoli posledice takih sprememb. Družba vas bo na spletnem mestu o vseh spremembah redno obveščala.

 5. KONTAKT

  Če imate kakršna koli vprašanja o tej politiki piškotkov, ali če želite uveljaviti pravice v zvezi z osebnimi podatki, si v nadaljevanju oglejte našo Politiko o varovanju osebnih podatkov ali nam pišite na privacy@boltonadriatic.si.

Politika varovanja osebnih podatkov
Datum začetka veljavnosti: 25.5.2018

UVOD
BOLTON ADRIATIC d.o.o., Polje 12, 5290 Šempeter pri Gorici, (v nadaljevanju imenovana tudi: »družba« ali »mi« ali »upravljalec«), vas želi s tem dokumentom obvestiti o obdelavi vaših osebnih podatkov, ki jih družbi na različnih podlagah (več v nadaljevanju) posredujete.

Družba obdeluje osebne podake v skladu z veljavnimi predpisi.

Družba BOLTON ADRIATIC d.o.o., je bila ustanovljena s strani Bolton Group s.r.l. Seznam družb, ki so del grupacije Bolton Group s.r.l., najdete na povezavi: www.boltongroup.net

 1. KAJ ZAJEMA TA POLITIKA VAROVANJA OSEBNIH PODATKOV IN NA KOGA SE NANAŠA?

  Družba je upravljavec osebnih podatkov – to so kateri koli podatki, ki se nanašajo na določeno ali določljivo fizično osebo, torej posameznika, ne glede na obliko, v kateri so izraženi (npr. ime in priimek, e-poštni naslov, EMŠO, davčna številka, telefonska številka) ter na podlagi katerih je mogoče fizično osebo identificirati, ki jih posredovane z vaše strani obdelujemo v skladu z določili te Politike o varovanju osebnih podatkov (v nadaljevanju: Politika).

 2. KATERE VRSTE OSEBNIH PODATKOV ZBIRAMO?

  Družba zbira (1) podatke, ki ste jih z družbo prostovoljno delili (glej tč. 2.1), (2) podatke o opravljenih aktivnostih, ki jih zbiramo ob vašem vstopu na spletno mesto blagovnih znamk: Rio Mare (www.riomare.si), Borotalco (www.borotalco.si), Chilly (www.chilly.si), Ponti (www.ponti.si), WC NET (www.wcnet.si), Bison (www.bison.si in www.gotothemax.eu/sl), UHU (www.uhu.si, www.b2s-uhu.com/si, www.uhuslime.com/si) ter Air Max (www.airmax.si) (v nadaljevanju: spletne strani blagovnih znamk) (3) podatke, ki ste jih družbi posredovali, kot udeleženec nagradnih iger, ki jih družba organizira.

  Če vas osebni podatki, posredovani z vaše strani ali zbrani o vas, posredno ali neposredno ne določajo kot določeno ali določljivo fizično osebo (npr. gre za surove, zbrane ali anonimne podatke), lahko te informacije v obsegu, dovoljenim z veljavno zakonodajo na področju varstva podatkov, uporabimo za kateri koli namen ali jih delimo s tretjimi osebami.

  • 2.1 OBRAZEC ZA POVPRAŠEVANJE

   V kolikor nam uporabnik želi poslati svoje pripombe, vprašanja ali želi dodatne podatke o posameznih izdelkih in aktivnostih, mora izpolniti spletni obrazec »Kontakt« ali »Kontaktirajte nas«, ki je objavljen na spletnih straneh blagovnih znamk in nam ga poslati.

   Uporabnik v spletnem obrazcu navede svoje kontaktne podatke, t.j. e-naslov ali telefonska številka.

   Uporabnik nas lahko kontaktira tudi na e-naslove, ki so objavljeni na spletnih mestih naših blagovnih znamk.

   Družba potrebuje te podatke (e-naslov ali telefonska številka), da lahko uporabniku odgovori na vprašanja in povpraševanja. Upravljavec jamči in se obvezuje, da bo tako posredovane osebne podatke spoštoval in varoval kot zaupne, skladno z določili veljavne zakonodaje. Posredovane podatke upravljalec ne bo obdeloval ali jih razkril tretjim ali nepooblaščenim osebam in jih bo uporabil zgolj v namen, s katerim so bili posredovani.

  • 2.2 NAGRADNE IGRE

   Udeleženec sodeluje v nagradnih igrah, ki jih organizira družba v skladu z vsakokrat veljavnimi pravili, ki jih za posamezno nagradno igro sprejme družba. Sodelovanje udeleženca v nagradni igri se šteje za osebno privolitev posameznika v skladu z veljavnimi predpisi. Udeleženec nagradne igre s tem, ko sodeluje v nagradni igri, dovoljuje organizatorju in pogodbenim partnerjem organizatorja, s katerimi ima organizator sklenjeno ustrezno pogodbo o obdelovanju in varstvu osebnih podatkov, obdelavo in uporabo osebnih podatkov, in sicer za namen, ki je vsakokrat izrecno določen v vsakokrat veljavnih pravilih nagradne igre.

  • 2.3 SPLETNA STRAN – PIŠKOTKI

   Na spletnih straneh naših blagovnih znamk se uporabljajo piškotki, t.j. majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletni strani, da si zapomni vaše nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled spletne strani, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti.

   Spletno mesto uporablja nekatere piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta ter nekatere, ki so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc) ter nekatere, ki se uporabljajo za spremljanje obiska na spletni strani, kar upravitelju tudi pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo.

   Uporabnik spletnega mesta lahko piškotke kadarkoli sprejme ali jih zavrne. Če uporabnik ne želi sprejemati piškotkov, mora nastaviti svoj brskalnik tako, da izbriše vse piškotke s trdega diska računalnika, jih blokira ali prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani na disk. Za več informacij o piškotkih lahko obiščete: www.youronlinechoices.com.

   Ob obisku spletnega mesta se zbirajo splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletnem mestu, obiskane strani). Te informacije upravljavec uporablja za merjenje obiskanosti spletnega mesta in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Uporabnikovi podatki niso predmet nadaljnje obdelave in niso posredovani tretjim osebami.

  Spodaj so navedene piškotki, ki jih spletno mesto uporablja:

  • Obvezni piškotki (tako imenovani tehnični piškotki). Ti piškotki so za spletno mesto obvezni, saj vam omogočajo, da se po njemu premikate in uporabljate možnosti, ki jih ponuja. Brez teh obveznih piškotkov vam ne bi mogli nuditi določenih storitev ali možnosti in spletno mesto ne bi delovalo tako tekoče, kot bi si želeli.
  • Izvedbeni piškotki. Izvedbeni piškotki, včasih poimenovani tudi analitični piškotki, zbirajo informacije o vaši uporabi tega spletnega mesta in nam omogočajo izboljšati način njenega delovanja. Izvedbeni piškotki na primer pokažejo, katere so najpogosteje obiskane strani tega spletnega mesta, omogočajo nam prepoznavati splošne vzorce pri uporabi tega spletnega mesta, pomagajo nam beležiti težave, ki jih imate s spletnim mestom, in nam povedo, ali je naše oglaševanje učinkovito ali ne.
  • Funkcionalni piškotki. V nekaterih okoliščinah bomo lahko uporabili funkcionalne piškotke. Funkcionalni piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti na našem spletnem mestu, in zagotavljajo izboljšane in bolj osebno naravnane možnosti. Tako na primer spletna stran ponudi prilagojeno vsebino določenih spletnih strani, zapomni si, če ste želeli sodelovati pri določeni promociji, in storitve, ki ste jih zahtevali, kot je ogled video posnetkov ali komentiranje na blogu. Vse te možnosti pripomorejo k izboljševanju vašega obiska na spletnem mestu.
  • Lastni piškotki. V nekaterih okoliščinah bomo uporabili lastne piškotke. Ti piškotki omogočajo zagotavljanje izboljšanje uporabniške izkušnje, ki kar najbolje ustreza izbiram in preferencam, za katere se odločite med obiskom našega spletnega mesta. Vse te možnosti omogočajo stalno izboljševanje vaše izkušnje pri brskanju po spletnem mestu, tudi tako, da vam pokažejo proizvode ali storitve, za katere se morda zanimate.
  • Drugi piškotki. Drugi piškotki so tisti piškotki, ki jih na našem spletnem mestu namestijo naši zanesljivi poslovni partnerji. Ti piškotki nam omogočijo, da vam našo komercialno ponudbo ponudimo tudi na drugih, partnerskih spletnih mestih. Informacij takšnih drugih piškotkov ne obvladujemo in nimamo dostopa do takšnih podatkov. Te podatke popolnoma obvladujejo tretje družbe, kakor je opisano v ustreznih politikah. Na ustreznih spletnih mestih tretjih družb lahko takšne piškotke izključite (pojdite na naslednji odstavek, da se seznanite z možnostmi onemogočanja piškotkov).
 3. KAKO SHRANJUJEMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

  Osebni podatki, ki jih pridobimo od vas na podlagi vašega izrecnega soglasja, so shranjeni v elektronski ali fizični zbirki osebnih podatkov (odvisno od oblike pridobljenega osebnega podatka). Zbirke so ustrezno tehnično zavarovane in dostop do njih imajo le pooblaščeni zaposleni v družbi.

  Osebni podatki, ki nam jih digitalno posredujete, se shranjujejo na strežnikih na sedežu podjetja, lahko pa tudi pri podjetjih, katerih orodja uporabljamo. Na primer, ponudnik orodja za e-poštno komunikacijo hrani podatke o naslovnikih. Družba sodeluje izključno z vodilnimi ponudniki takšnih orodij in pred vsakim sodelovanjem dogovorimo oz. zagotovimo, da ponudniki orodij nimajo nobene pravice dostopa do podatkov. Prav tako preverjamo, ali imajo ustrezno urejene mehanizme varovanja podatkov in zagotovila, da sami nikoli ne bodo uporabili nobenega podatka naših uporabnikov oz. strank.

  Popolne varnosti pred morebitnimi vdori v družbine IT-sisteme ali da nepredvidljiva napaka teh sistemov ogrozi varstvo vaših osebnih podatkov, ni.

  V primeru ogrozitve varstva vaših osebnih podatkov in v primeru, da bi bila ob tem izkazana verjetnost, da bi taka ogroženost varstva osebnih podatkov lahko povzročila veliko tveganje za vaše pravice in svoboščine, vas bomo o tem nemudoma obvestili.

  V primeru ogroženosti varstva osebnih podatkov bomo brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v 72 urah po seznanitvi z ogroženostjo varstva vaših osebnih podatkov o njej obvestili pristojni organ.

 4. KOLIKO ČASA HRANIMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

  Zbrane osebne podatke hranimo do trenutka, ko nam sporočite, da ne soglašate več s hranjenjem in obdelavo osebnih podatkov oz. največ toliko časa, kolikor je potrebno, da se doseže namen, za katerega se obdelujejo, ali da zadovoljimo zakonske zahteve.

  Če na podlagi z vaše strani posredovanih podatkov ali podatkov o vas vaša osebna identifikacija ni mogoča, lahko te informacije uporabimo za druge namene ali jih delimo s tretjimi osebami.

 5. NA OSNOVI KATERE PODLAGE OBDELUJEMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

  Vaše osebne podatke družba obdeluje na podlagi vašega izrecnega soglasja, na podlagi obveznosti, ki jih družbi nalagajo veljavni predpisi ter na podlagi zakonitega in legitimnega interesa družbe.

 6. KDO IMA DOSTOP DO VAŠIH OSEBNIH PODATKOV?

  Za namene, ki so skladni s to Politiko, lahko družba vaše osebne podatke deli z naslednjimi kategorijami prejemnikov, ki so locirani znotraj Evropske unije ali izven Evropske unije, v skladu z in v okviru omejitev na podlagi določb iz 7.člena spodaj:

  • druge družbe Bolton Group-a, odvisno od primera,
  • ponudniki storitev, ki so tretje osebe, katerim je družba zaupala dejavnost obdelave podatkov in ki so ustrezno imenovani za obdelovalce podatkov ali podizvajalce obdelovalcev podatkov, če tako zahteva veljavna zakonodaja (npr. ponudniki storitev za računalništvo v oblaku, drugi subjekti v skupini, ponudniki storitev, ki so nujni za izvajanje storitev ali ki te storitve podpirajo - tako, na primer brez omejitev, družbe, ki zagotavljajo IT storitve, strokovnjaki, svetovalci in odvetniki - družbe, ki nastanejo iz morebitnih združitev, razdružitev ali drugih preoblikovanj);
  • pristojni nacionalni organi oblasti, za to, da ravnamo v skladu z veljavno zakonodajo;
  • zanesljivi poslovni partnerji - tretje osebe, ob vašem izrecnem soglasju.
 7. ALI SE VAŠE OSEBNE PODATKE PRENAŠA V TUJINO?

  Osebnih podatkov ne bomo prenesli v države izven Evropskega gospodarskega prostora.

 8. MLADOLETNIKI, MLAJŠI OD 18 LET

  Spletno mesto ni naslovljeno na osebe, mlajše od 18. let, in družba zavestno ne zbira osebnih podatkov oseb mlajših od 18. let.

 9. KAKŠNE SO VAŠE PRAVICE V ZVEZI Z VAŠIMI OSEBNIMI PODATKI

  Uporabnik lahko kadar koli in brez stroškov ima in/ali uveljavlja naslednje pravice:

  • kadarkoli zahtevati od upravljavca osebnih podatkov naslednje informacije: ali so podatki o vas shranjeni ter za katere osebne podatke gre, namen obdelave ter predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov;
  • če so izpolnjeni zakonski pogoji, imate pravico svoje podatke popraviti, blokirati, izbrisati, imate tudi pravico do omejitve, dopolnitve ter do prenosljivosti podatkov. Pravico imate tudi od upravljavca pridobiti podatke, ki ste jih predložil, in sicer v strukturirani, posodobljeni in strojno berljivi obliki; te podatke lahko upravljavec pošlje vam ali drugim osebam (po želji posameznika);
  • kadarkoli lahko prekliče privolitev v obdelavo osebnih podatkov;

  Posameznik lahko vse zgoraj navedene zahteve oz. pravice, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi v pisni obliki na upravljavca, in sicer na e-naslov: privacy@boltonadriatic.si. Upravljavec mora na to zahtevo, s katero posameznik uveljavlja svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve. Ta rok se po potrebi lahko podaljša za največ dva dodatna meseca.

  V primeru uporabnikovih dvomov, pripomb ali pritožb glede zbiranja osebnih podatkov ali načinov uporabe, nas prosimo kontaktirajte na: privacy@boltonadriatic.si

  Pravico imate, da v primeru kršitve varstva osebnih podatkov zoper upravljavca vložite pritožbo pri pristojnem nadzornem organu na naslov: Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana ali na: gp.ip@ip-rs.si.

 10. SPREMEMBE IN POSODOBITVE

  Ta politika varovanja osebnih podatkov stopi v veljavo z dnem, določenim v uvodu. Družba lahko spremeni in/ali dopolni to Politiko kadarkoli, na kakršenkoli način in ne glede na razlog brez predhodnega obvestila, in ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnekoli posledice takih sprememb. Družba vas bo o vseh spremembah redno obveščala.